Τεστ με εικόνες: Ποια πτυχή της προσωπικότητάς μας είναι κυρίαρχη

1 min


-8
109 shares, -8 points
Τεστ με εικόνες: Ποια πτυχή της προσωπικότητάς μας είναι κυρίαρχη

Ο χαρακτήρας του ανθρώπου έχει πολλές όψεις. Οι άνθρωποι είμαστε πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Είμαστε θαρραλέοι, είμαστε σοφοί, είμαστε καλοσυνάτοι και φυσικά… τα αντίθετά τους. Σε αυτό το τεστ θα σας παρουσιαστούν αφηρημένες εικόνες και θα κληθείτε να απαντήσετε σε μία ερώτηση. Δεν υπάρχουν σωστές και λάθος απαντήσεις. Υπάρχουν μόνο διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Όσον αφορά την προσωπικότητά μας και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τη βελτιώσουμε, υπάρχουν ορισμένες δεξιότητες πάνω στις οποίες μπορούμε να «εκπαιδευτούμε». Παρακάτω σας παραθέτουμε εν συντομία μερικές πληροφορίες.

Ορισμένες συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την προσωπικότητά σας

1. Γίνετε καλύτεροι ακροατές

Αν μάθετε να ακούτε πραγματικά, θα πάρετε πολλά μαθήματα από το περιβάλλον σας. Το να είστε καλός ακροατής αποτελεί μια εξαιρετικά χρήσιμη δεξιότητα. Το να ακούμε τους συνανθρώπους μας, σημαίνει να τους δίνουμε σημασία.

2. Επεκτείνετε τα ενδιαφέροντά σας

Η ανάπτυξη των ενδιαφερόντων σας αποτελεί διαδικασία υψίστης σημασίας για την πνευματική σας υγεία. Θα διατηρήσει το νου σας ενεργητικό και θα σας βοηθήσει να καλλιεργήσετε νέα, ακόμη περισσότερα ενδιαφέροντα. Επιπλέον, θα σας κάνει πιο ελκυστικούς στους άλλους, καθώς θα έχετε συνεχώς νέα πράγματα να μοιραστείτε μαζί τους.

3. Βελτιώστε την επικοινωνιακή σας δεξιότητα

Όταν ανακαλύψετε τα ενδιαφέροντά σας και αποκτήσετε εμπειρία σε αυτά, θα έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση να μιλάτε γι’ αυτά. Η απόκτηση περισσότερης γνώσης σημαίνει ότι μπορεί να συνεισφέρετε και περισσότερο σε μια συζήτηση.

4. Γνωρίστε νέα άτομα

Να επιχειρείτε πάντα να γνωρίζετε νέα άτομα. Η συναναστροφή με διαφορετικούς τύπους ανθρώπων θα σας χαρίσει περισσότερη εμπειρία και ανοχή στη διαφορετικότητα. Οι γνωριμίες μπορούν να σας φέρουν σε επαφή με νέες κουλτούρες, ιδέες και απόψεις και συνεπώς να επεκτείνουν τους ορίζοντες του νου σας. Μη φοβάστε να αποκτήσετε νέες παρέες, χωρίς ωστόσο να πιέζεστε και να νιώθετε δυσαρέσκεια.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο άρθρο 8 δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την προσωπικότητά σας

Σε αυτό το διασκεδαστικό τεστ προσωπικότητας θα δείτε ποια πτυχή της προσωπικότητάς σας είναι πιο κυρίαρχη. Το τεστ είναι εστιασμένο μόνο στις θετικές πλευρές. Αργότερα, σε κάποιο άλλο τεστ αυτογνωσίας θα εστιάσουμε και στα κακώς κείμενα για όσους επιθυμούν να δουν και αυτή την πλευρά.

 1. 1 Ποιο χρώμα ξεχωρίζετε περισσότερο στην παρακάτω εικόνα;

  1. Ροζ
  2. Λευκό
  3. Κίτρινο
  4. Μπλε
  5. Μωβ
  6. Άλλο
 2. 2 Πώς σας κάνει να αισθάνεστε αυτή η εικόνα;

  1. Μπερδεμένος/η
  2. Απειλή
  3. Συναίσθηση
  4. Ουδέτερα
  5. Περιέργεια
  6. Άλλο συναίσθημα
 3. 3 Τι βλέπετε σε αυτή την εικόνα;

  1. Λάβα
  2. Έρημο
  3. Έναν παράξενο πλανήτη
  4. Βουνά
  5. Σκοτάδι
  6. Κάτι άλλο
 4. 4 Τι ξεχωρίζετε περισσότερο στην παρακάτω φωτογραφία;

  1. Τον σκύλο
  2. Την κουκουβάγια
  3. Τα πρόσωπα
  4. Τα τρίγωνα
  5. Το μηδέν
  6. Κάτι άλλο
 5. 5 Ποιο χρώμα ξεχωρίζετε περισσότερο στην παρακάτω εικόνα;

  1. Πράσινο - λαδί
  2. Κόκκινο
  3. Μπλε
  4. Ροζ
  5. Μαύρο
  6. Άλλο χρώμα
 6. 6 Πώς σας κάνει να αισθάνεστε αυτή η εικόνα;

  1. Έμπνευση
  2. Αδιαφορία
  3. Συμπάθεια
  4. Πρόκληση
  5. Παγιδευμένος/η
  6. Κάτι άλλο
 7. 7 Τι βλέπετε στην παρακάτω εικόνα;

  1. Φωτιά
  2. Ήλιους
  3. Σφαίρες
  4. Κύτταρα
  5. Αυγά
  6. Κάτι άλλο
 8. 8 Ποιο από τα παρακάτω χρώματα ξεχωρίζετε περισσότερο στην παρακάτω εικόνα;

  1. Πράσινο
  2. Γαλάζιο - Τυρκουάζ
  3. Μπλε
  4. Μωβ
  5. Ροζ
  6. Κάτι άλλο

Τεστ με εικόνες: Ποια πτυχή της προσωπικότητάς μας είναι κυρίαρχη

Δημιουργήθηκε
 1. Αποτέλεσμα

  Οξύνοια

  Οι απαντήσεις σας αποκαλύπτουν ότι η Οξύνοια είναι η κυρίαρχη προσωπικότητα μέσα σας. Ο νους σας παίρνει γρήγορα στροφές και προσεγγίζετε τις καταστάσεις και τις προκλήσεις  με ευφυία. 

  Είστε η ήρεμη δύναμη που βρίσκει πάντα τον τρόπο και τη λογική να λύσει τα προβλήματα. Έχετε ένα νου που σκέφτεται με μαθηματικό τρόπο και μπορεί σε ελάχιστο χρόνο να αναλύσει τεράτιο όγκο πληροφοριών και να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα.

  Μοιραστείτε το
 2. Αποτέλεσμα

  Θάρρος

  Οι απαντήσεις σας αποκαλύπτουν ότι το Θάρρος είναι η κυρίαρχη πτυχή της προωπικότητάς σας.  Δεν δειλιάζετε ποτέ μπροστά στις προκλήσεις. 

  Οι άνθρωποι συχνά αναζητούν την ηγετική σας ικανότητα.  Μπορεί να αισθάνεστε φόβο αλλά δεν του επιτρέπετε να σας παραλύσει ή να σας εμποδίσει να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε δυσκολία. Είστε ένας πολεμιστής!

  Μοιραστείτε το
 3. Αποτέλεσμα

  Πάθος

  Οι απαντήσεις που δώσατε αποκαλύπουν ότι το Πάθος είναι η κυρίαρχη πτυχή της προσωπικότητάς σας. Δίνετε το 100% του εαυτού σας σε οτιδήποτε κι αν κάνετε. 

  Οι άνθρωποι λατρεύουν τη θετική ενέργεια που μεταδίδετε στη ζωή τους. Όταν παίρνετε μεγάλες αποφάσεις, τελικά ακούτε την καρδιά σας και ενώ κάποιοι μπορεί να σας κατηγορούν ότι είστε υπερβολικά συναισθηματικοί, εσείς αισθάνεστε μια χαρά με τον εαυτό σας (και καλά κάνετε)!

  Μοιραστείτε το
 4. Αποτέλεσμα

  Ειλικρίνεια

  Οι απαντήσεις που δώσατε δείχνουν ότι η ειλικρίνεια είναι η πιο κυρίαρχη πτυχή της προσωπικότητάς σας. Λέτε τα πράγματα με το όνομά τους. 

  Οι άλλοι βασίζονται στη διαύγεια της σκέψης σας για να πάρουν σημαντικές αποφάσεις στη ζωή τους. Έχετε καλή επίγνωση του εαυτού σας και των ορίων σας. Το πιο αξιοθαύμαστο όμως στον χαρακτήρα σας είναι ότι διατηρείτε την ίδια ειλικρίνεια και με τον εαυτό σας.

  Μοιραστείτε το
 5. Αποτέλεσμα

  Καλοσύνη

  Οι απαντήσεις σας αποκαλύπτουν ότι η καλοσύνη είναι η πιο κυρίαρχη πτυχή της προσωπικότητάς σας. Έχετε υψηλή ενσυναίσθηση και σπάνια κακολογείτε τους άλλους. 

  Είστε κατά βάση ένα αγνό άτομο που προσπαθεί να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να βοηθήσει τους άλλους. Οι άνθρωποι εντυπωσιάζονται και ενίοτε στέκονται δύσπιστοι απέναντι στην καλοσύνη σας. Εάν κάποιος έχει μια κακή μέρα, εσείς έχετε το χάρισμα να τον κάνετε να αισθανθεί καλύτερα. 

  Η καλοσύνη είναι μια σπάνια αρετή στις μέρες μας και οι άνθρωποι πολλές φορές είτε δεν την εκτιμούν είτε δεν την αναγνωρίζουν. Γι' αυτό μην απογοητεύεστε και μην ξεχνάτε ότι η καλοσύνη πρέπει να προορίζεται και προς τον εαυτό μας!

  Μοιραστείτε το
 6. Αποτέλεσμα

  Υψηλή Αντιληπτικότητα

  Οι απαντήσεις σας αποκαλύπτουν ότι η Υψηλή Αντιληπτικότητα είναι η πιο κυρίαρχη πτυχή της προσωπικότητάς σας. 

  Προσέχετε λεπτομέρειες που οι άλλοι δεν προσέχουν. Διαβάζετε πίσω από τα γράμματα, ακούτε πίσω από τις λέξεις. Έχετε το χάρισμα να κατανοείτε τη γλώσσα του σώματος και τη μη λεκτική επικοινωνία. Πολλές φορές αυτό μπορεί να φαίνεται ότι είναι μια μορφή διαίσθησης. 

  Όμως στην πραγματικότητα αυτό οφείλεται στην υψηλή αντιληπτικότητά σας όπου παρατηρείτε ανεπαίσθητα πράγματα. Δύσκολα κάποιος θα σας ξεγελάσει, εκτός και εάν έχετε ήδη εμπλακεί συναισθηματικά, όπου τότε η κρίση σας θολώνει και μπορεί να κάνετε λάθη.  

  Μοιραστείτε το

Τί αισθανθήκατε;

Σύγχυση Σύγχυση
2
Σύγχυση
Απογοήτευση Απογοήτευση
6
Απογοήτευση
Ενθουσιασμό Ενθουσιασμό
12
Ενθουσιασμό
Έκπληξη Έκπληξη
8
Έκπληξη
Αγάπη Αγάπη
14
Αγάπη
Γέλιο Γέλιο
8
Γέλιο
Αμηχανία Αμηχανία
7
Αμηχανία
Θρίαμβο Θρίαμβο
16
Θρίαμβο

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format