Τεστ με εικόνες: Ποιο επάγγελμα μας ταιριάζει σύμφωνα με τη συναισθηματική μας κατάσταση

1 min


4
1 Σχόλιο, 143 shares, 4 points
Τεστ με εικόνες: Ποιο επάγγελμα μας ταιριάζει σύμφωνα με τη συναισθηματική μας κατάσταση;

«Διάλεξε μια δουλειά που αγαπάς, και δεν θα χρειαστεί να εργαστείς ούτε μια μέρα» – Κομφούκιος

Όταν ήμασταν παιδιά, η πιο συνηθισμένη ερώτηση που μας έκαναν ήταν «Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;». Τότε μπορούσαμε να κάνουμε όνειρα και να δίνουμε τις πιο εξωφρενικές απαντήσεις. Ας θυμηθούμε μόνο ότι θα θέλαμε να έχουμε την πιο απίστευτη καριέρα ή ακόμα και σούπερ δυνάμεις.

Αργότερα, αρχίσαμε να σκεφτόμαστε πώς ακριβώς θα μπορούσε πραγματικά να είναι η δουλειά και η ζωή μας. Σκεφτόμασταν κάτι μυστηριώδες που θα θέλαμε να ακολουθήσουμε και πώς να κάνουμε τη διαφορά, ουσιαστικά δηλαδή ψάχναμε το εσωτερικό μας κάλεσμα.

Ο χρόνος πέρασε και ξεκινήσαμε να κάνουμε καριέρα. Ίσως νομίζαμε ότι αυτό ήταν το κάλεσμά μας ή ίσως βρήκαμε απλώς μια δουλειά που μας δίνει τη δυνατότητα να πληρώνουμε τους λογαριασμούς μας. Ωστόσο, πάντα έρχεται η στιγμή που μια μικρή φωνούλα μέσα μας θα ζητήσει περισσότερα. Και τότε εμείς πρέπει να αποφασίσουμε τι πρόκειται να κάνουμε.

Η επιλογή του επαγγέλματός μας είναι μία υπόθεση προσωπική, σημαντική και πολλές φορές μία «επιλογή κατά συνθήκη». Μία συνθήκη όμως που μπορούμε να την αλλάξουμε!

Ποτέ δεν είναι αρκετά νωρίς ή αρκετά αργά για να επιλέξετε ή να αλλάξετε επαγγελματική πορεία και ταυτότητα, προς τον προορισμό που αναγνωρίζει η καρδιά σας. Και βέβαια έχετε το δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη στην πορεία, αν δοκιμάσετε κάτι και δεν σας ταιριάζει τελικά. Ας έχετε εμπιστοσύνη σε ό,τι συμβαίνει και ας είστε «ανοιχτοί», ακόμα και στις δοκιμασίες και τις ανατροπές, γιατί αυτό είναι το μονοπάτι που θα σας οδηγήσει εκεί, που χρειάζεστε να πάτε για να είστε ευτυχισμένοι!

Το παρακάτω ψυχαγωγικό τεστ θα μας απαντήσει ως προς το ποιο επάγγελμα μας ταιριάζει περισσότερο σύμφωνα με την παρούσα συναισθηματική μας κατάσταση. Οι εικόνες που θα επιλέξετε διερευνούν τα συναισθήματά σας και σύμφωνα με αυτά έχει γίνει αντιστοίχηση με κάποια από τα κυριότερα επαγγέλματα. Πέραν μιας απλής μεθοδολογίας ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα άλλο επιστημονικό εδώ. Ωστόσο, πιθανόν να το βρείτε αρκετά ενδιαφέρον.

 1. 1 Τι συναίσθημα σας δημιουργεί αυτός ο πίνακας;

  1. Ηρεμία
  2. Φόβο
  3. Αγάπη
  4. Ζήλια
  5. Λαγνεία
  6. Κανένα συναίσθημα
 2. 2 Πως σας φαίνεται αυτή η ζωγραφική ενός εφήβου;

  1. Ανησυχητική
  2. Δεν βλέπω κανέναν λόγο ανησυχίας
 3. 3 Που θα τοποθετούσατε αυτόν τον πίνακα ζωγραφικής;

  1. Στην κρεβατοκάμαρα
  2. Στην Κουζίνα
  3. Στο υπόγειο
  4. Στο παιδικό δωμάτιο
  5. Στην τουαλέτα
  6. ΠΟΥΘΕΝΑ!
 4. 4 Δείχνει αυτή η σταγόνα από μελάνι κάποιο συναίσθημα;

  1. Ναι, τα συναισθήματα βρίσκονται παντού
  2. Όχι, είναι απλά μια σταγόνα από μελάνι
  3. Δεν είμαι σίγουρος/η
 5. 5 Αυτή η σταγόνα;

  1. Τα συναισθήματα είναι παντού είπαμε...
  2. Απλά μια σταγόνα από μελάνι
  3. Δεν είμαι σίγουρος/η
 6. 6 Ποια από τις παρακάτω εικόνες είναι παιδική ζωγραφική;

  1. 1
  2. 2
  3. 3
 7. 7 Ποια εικόνα αντανακλά καλύτερα μια κατάσταση άγχους;

  1. 1
  2. 2
  3. 3
 8. 8 Ποια από τις παρακάτω εικόνες αντανακλά καλύτερα ένα συναίσθημα ευτυχίας;

  1. 1
  2. 2
  3. 3
 9. 9 Ποια εικόνα περιγράφει καλύτερα τη ΖΩΗ;

  1. 1
  2. 2
  3. 3
 10. 10 Ποια εικόνα αναπαριστά καλύτερα την έννοια της σύγχυσης;

  1. 1
  2. 2
  3. 3
 11. 11 Θα λέγατε ότι είστε εσωστρεφείς ή εξωστρεφείς;

  1. Εσωστρεφής
  2. Εξωστρεφής
  3. Κανένα από τα δύο
  4. Δεν είμαι σίγουρος/η
 12. 12 Με ποιο από τα παρακάτω καλλιτεχνικά στυλ συνδέεστε περισσότερο;

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

Τεστ με εικόνες: Ποιο επάγγελμα μας ταιριάζει σύμφωνα με τη συναισθηματική μας κατάσταση

Δημιουργήθηκε
 1. Αποτέλεσμα

  Ελεύθερος επαγγελματίας

  Είστε διανοούμενοι. Αγαπάτε τη θεωρία και τις αφηρημένες ιδέες, ενώ έχετε υψηλές επιδόσεις. Είστε ανεξάρτητοι, δημιουργικοί και οραματιστές. Εργάζεστε καλύτερα μόνοι σας. 

  Σύμφωνα με την παρούσα συναισθηματική σας κατάσταση θα έπρεπε να είστε ελεύθεροι επαγγελματίες. Η ικανότητά σας να βλέπετε μακριά στο μέλλον θα σας έκανε εξαίρετους σύμβουλους επιχειρήσεων. 

  Άλλες εργασίες που θα σας ταίριαζαν είναι η διδασκαλία, η πληροφορική, τα επαγγέλματα που σχετίζονται με το νόμο και η φωτογραφία.

  Μοιραστείτε το
 2. Αποτέλεσμα

  Διοικητικός υπάλληλος

  Είστε το τέλειο εκτελεστικό όργανο. Έχετε την εκπληκτική ικανότητα μετατρέπετε τις θεωρίες σε σχέδια, εκτιμάτε τη γνώση και είστε φυσικοί ηγέτες. Είστε ανυπόμονοι με ανταγωνιστική διάθεση. 

  Επιθυμείτε τα πράγματα να είναι σωστά δομημένα, ταξινομημένα και να γίνονται με τον δικό σας τρόπο. Έχετε πολύ καλή ευχέρεια λόγου και σύμφωνα με τις απαντήσεις σας θα σας ταίριαζε μια νευραλγική θέση σε μια μεγάλη επιχείρηση ή δημόσιο οργανισμό. 

  Επίσης, λόγω της δυναμικής φύσης σας, επαγγέλματα όπως η συμβουλευτική, το coaching και οποιοδήποτε επάγγελμα αφορά την εμψύχωση και την δημόσια επιρροή θα σας ταίριαζαν γάντι.

  Μοιραστείτε το
 3. Αποτέλεσμα

  Φροντιστής

  Είστε φροντιστές. Είστε πιστοί, οργανωμένοι και ζεστοί. Έχετε χάρισμα στην μεταδοτικότητα. Σας αρέσει η διάδραση με άλλους ανθρώπους και πολλές φορές βάζετε τις ανάγκες τους πάνω από τις δικές σας. Ξέρετε πώς να συνεργάζεστε και είστε εξαιρετικοί στο να φροντίζετε τους άλλους. 

  Σύμφωνα με την παρούσα συναισθηματική σας κατάσταση σας ταιριάζουν πολύ εργασίες όπως οικογενειακός σύμβουλος, νοσηλευτική, φροντίδα παιδιών, διδασκαλία μικρών παιδιών, φύλαξη παιδιών, ιατρική και κάθε μορφή εργασίας κοινωνικού προσανατολισμού. 

  Μοιραστείτε το
 4. Αποτέλεσμα

  Καλλιτέχνης

  Είστε καλλιτέχνες. Έχετε οξεία αντίληψη του περιβάλλοντός σας και έχετε την τάση να ζείτε στο παρόν. Σας αρέσει να παίρνετε το χρόνο σας και είστε ανεξάρτητοι και πιστοί. Δημιουργείτε ισχυρούς δεσμούς με τα παιδιά και τα ζώα και ξέρετε να εκτιμάτε την αισθητική και την ομορφιά. 

  Σύμφωνα με την παρούσα συναισθηματική σας κατάσταση σας ταιριάζει οποιοδήποτε επάγγελμα που αφορά την τέχνη, όπως επίσης η ψυχολογία, η παιδιατρική και επαγγέλματα που αφορούν το περιβάλλον.

  Μοιραστείτε το
 5. Αποτέλεσμα

  Επιστήμονας

  Έχετε επιστημονικό μυαλό. Προσεγγίζετε τα πράγματα με μεθοδολογία διατηρώντας ταυτόχρονα ανοικτούς ορίζοντες. Είστε στραμμένοι στο μέλλον και τείνετε να βλέπετε την μεγάλη εικόνα. Έχετε ισχυρή διόραση και ένστικτο και σας αρέσουν οι διανοητικές προκλήσεις. 

  Σύμφωνα με την παρούσα συναισθηματική σας κατάσταση, θα σας ταίριαζαν επαγγέλματα που αφορούν θετικές επιστήμες, φυσική χημεία, μαθηματικά, βιολογία, φαρμακολογία, εργαστήρια κ.λ.π.

  Επίσης, θα ήσασταν άριστοι καθηγητές, αναλυτές, προγραμματιστές, και θα σας ταίριαζε οποιαδήποτε εργασία απαιτεί κριτική και μεθοδική σκέψη.

  Μοιραστείτε το
 6. Αποτέλεσμα

  Οραματιστής

  Είστε οραματιστές. Σας αρέσει να παράγετε ιδέες και θεωρίες και έχετε εξαιρετικές επικοινωνιακές ικανότητες. Μπορείτε να εμπνέετε και να υποκινείτε τους άλλους. Είστε φωτεινοί, γεμάτοι ενέργεια και στο λεξιλόγιό σας δεν υπάρχει η λέξη «Αδύνατον». 

  Δεν σας αρέσουν τα προγράμματα, οι λεπτομέρειες και οι βαρετές εργασίες αλλά εκτιμάτε την εμπειρία και τη γνώση. 

  Βάση της παρούσας συναισθηματικής σας κατάστασης θα σας ταίριαζε οποιοδήποτε επάγγελμα αφορά τη δημόσια επιρροή και υποκίνηση όπως μέσα ενημέρωσης, η ψυχολογία κ.λ.π. Επειδή το μυαλό σας μπορεί να βρει λύση για οποιοδήποτε πρόβλημα, θα ήσασταν ιδανικός σύμβουλος σε θέσεις δύσκολων αποφάσεων.

  Μοιραστείτε το

Τί αισθανθήκατε;

Σύγχυση Σύγχυση
39
Σύγχυση
Απογοήτευση Απογοήτευση
88
Απογοήτευση
Ενθουσιασμό Ενθουσιασμό
166
Ενθουσιασμό
Έκπληξη Έκπληξη
169
Έκπληξη
Αγάπη Αγάπη
96
Αγάπη
Γέλιο Γέλιο
58
Γέλιο
Αμηχανία Αμηχανία
51
Αμηχανία
Θρίαμβο Θρίαμβο
76
Θρίαμβο

Ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format