Τεστ: Ζείτε σύμφωνα με τη λογική ή το συναίσθημα;

1 min


16
2 shares, 16 points

Σε μεταφορικό επίπεδο, υπάρχει η πεποίθηση ότι το μυαλό και η καρδιά εκφράζουν αντίστοιχα κάποια σημαντικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ατόμου. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το μυαλό ενσωματώνει τη λογική και την πνευματικότητα, ενώ η καρδιά είναι η έδρα των συναισθημάτων, της φροντίδας και της συμπόνιας. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι ταυτίζονται πιο έντονα είτε με το μυαλό είτε με την καρδιά τους.

Έτσι, για παράδειγμα, ένα άτομο μπορεί να «χρησιμοποιεί τη λογική του» ή να διαθέτει «μεγάλη καρδιά». Διάφορες μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί για το ζήτημα αυτό έδειξαν ότι αν ένα άτομο ταυτίζεται περισσότερο με το λογική ή το συναίσθημα, στην πραγματικότητα αυτό δείχνει πολλά για την προσωπικότητά του. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν πιο πολύ το μυαλό τους συνήθως είναι πιο πνευματικοί αλλά πιο ψυχροί στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, ενώ όσοι λειτουργούν με το συναίσθημα εκφράζουν περισσότερο αυτά που νιώθουν και είναι πιο θερμοί στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί κατά διαστήματα εάν η λογική υπερισχύει του συναισθήματός μας ή το  αντίθετο. Σε αυτό τεστ προσωπικότητας θα ανακαλύψετε ακριβώς αυτό. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι το τεστ επιχειρεί μέσα από τις απαντήσεις σας να σας δώσει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα ως προς το ποσοστό που υπερισχύει το ένα έναντι του άλλου. Έτσι λοιπόν μπορεί να λάβετε την απάντηση ότι η λογική σας υπερισχύει κατά 80% έναντι του συναισθήματός σας ή το αντίτροφο. Από την άλλη όμως, ενδέχεται να υπερισχύει μόνο ελάχιστα.

 1. 1 Αυτή η εικόνα μοιάζει περισσότερο...

  1. Με μια τρύπα
  2. Με ένα μάτι
  3. Με ένα έργο τέχνης
  4. Με κάτι τρομακτικό
 2. 2 Αυτή η εικόνα μοιάζει περισσότερο...

  1. Με αίμα
  2. Με ήλιο
  3. Με ένα ανθρώπινο κύτταρο
  4. Με λιωμένο έντομο
 3. 3 Αυτή η εικόνα μοιάζει περισσότερο...

  1. Με χυμένο μελάνι
  2. Με δάκρυα
  3. Με αφηρημένο έργο τέχνης
 4. 4 Αυτή η εικόνα μοιάζει περισσότερο με...

  1. Τσάι που έχει χυθεί
  2. Ούρα
  3. Λεκέ από σάλτσα
 5. 5 Τι σας προκαλεί αυτή η εικόνα;

  1. Με ανακατεύει
  2. Μια όμορφη ανάμνηση
  3. Ευχάριστη αίσθηση
  4. Δυσάρεστη αίσθηση
 6. 6 Τι σας προκαλεί η παρακάτω εικόνα;

  1. Τίποτα
  2. Ευχάριστα συναισθήματα
  3. Δυσάρεστα συναισθήματα
 7. 7 Αυτή η εικόνα μοιάζει περισσότερο με...

  1. Τηγανητό αυγό
  2. Μάνγκο
  3. Ηλιοβασίλεμα
  4. Φωτιά
 8. 8 Όταν σας προσβάλλουν, ποια είναι η πρώτη σας αντίδραση;

  1. Κρατάω την ψυχραιμία μου και συνήθως δεν αντιδράω άμεσα
  2. Συνήθως αντιδρώ άμεσα
  3. Ανάλογα με την περίσταση
 9. 9 Ποιος κερδίζει;

  1. Σχεδόν πάντα το μυαλό
  2. Σχεδόν πάντα η καρδιά
  3. Ισοπαλία
  4. Μάλλον το μυαλό
  5. Μάλλον η καρδιά

Τεστ: Ζείτε σύμφωνα με τη λογική ή το συναίσθημα;

Δημιουργήθηκε
 1. Αποτέλεσμα

  80% Λογική - 20% Συναίσθημα

  Οι απαντήσεις που δώσατε δείχνουν ότι η λογική υπερισχύει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από το συναίσθημά σας. 

  Έχετε ένα κοφτερό, ψυχρό μυαλό που προσεγγίζει σχεδόν το σύνολο της ζωής μέσα από το πρίσμα της λογικής. Αυτό είναι θετικό όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα ή προκλήσεις στη ζωή σας. Τις αντιμετωπίζετε με ψυχραιμία και ρεαλισμό. Ένα επίσης εξαιρετικά θετικό σημείο είναι ότι δύσκολα φανατίζεστε σε δόγματα ή παρασύρεστε από τη μάζα του κόσμου. 

  Δύσκολα μπορεί κάποιος να σας εξαπατήσει. Έχετε σταθερές αξίες και είστε ανοικτοί να αλλαξετε οπτική εάν έχετε τις κατάλληλες αποδείξεις ότι μια διαφορετική προσέγγιση στα πράγματα είναι πιο σωστή.  Από την άλλη η τόσο μεγάλη κυριαρχία της λογικής επί του συναισθήματος κρύβει κάποια προβλήματα. Για παράδειγμα, μπορεί να μην εκφράζετε τα συναισθήματά σας στους άλλους και να τα καταπιέζετε. 

  Οι άλλοι μπορεί πολλές φορές να σας αντιλαμβάνονται ως απόμακρους ή αδιάφορους. Τέλος, λάβετε υπόψη ότι το συναίσθημά είναι αυτό που μας επιτρέπει να  ρέουμε με τη ζωή. Ένα υπερβολικά ελεγχόμενο συναίσθημα μπορεί να απομακρύνει τους ανθρώπους από την ουσιαστική βιωματική εμπειρία της ζωής.  

  Μοιραστείτε το
 2. Αποτέλεσμα

  80% Συναίσθημα - 20% Λογική

  Οι απαντήσεις που δώσατε δείχνουν ότι το συναίσθημα υπερισχύει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τη λογική σας. 

  Είστε ένας ωκεανός συναισθημάτων. Όλα σας τα συναισθήματα είναι έντονα. Αγαπάτε έντονα, ερωτεύεστε έντονα, δίνεστε έντονα αλλά και αντιπαθείτε έντονα. Ρισκάρετε περισσότερο από τους άλλους ανθρώπους. Μέσα σας υπάρχει μια ασίγαστη φλόγα συναισθημάτων η οποία εκρήγνυται εύκολα. 

  Μπορεί το συναίσθημά σας να κυριαρχεί κατά 80%, όμως οι άνθρωποι σας κι εσάς είναι αυτοί που ζουν τη ζωή στο 100%. Ζείτε και το σκοτάδι και το φως έντονα. Για εσάς δεν υπάρχει η έννοια του χλιαρού. Και το σίγουρο είναι ότι άνθρωποι σαν κι εσάς δεν μετανιώνουν ποτέ στο τέλος της ζωής τους ότι δεν έζησαν. Παρόλα αυτά όμως, η μεγάλη κυριαρχία του συναισθήματος επί της λογικής μπορεί κατά καιρούς να σας δημιουργεί αρκετά προβλήματα. 

  Για παράδειγμα μπορεί να εξιδανικεύετε τους ανθρώπους και μετά να απογοητεύεστε. Επίσης μπορεί να μην ζυγίζετε σωστά τις αποφάσεις σας και να παρασέρνεστε από το υναίσθημα σας με αποτέλεσμα κατά καιρούς να κάνετε σοβαρές λάθος επιλογές.

  Αλλά τι στο καλό... τα λάθη είναι το πι πολύτιμο μέρος της ζωής, αρκεί τουλάχιστον να μαθαίνουμε από αυτά και να κάνουμε καινούργια λάθη.

  Μοιραστείτε το
 3. Αποτέλεσμα

  50% Λογική - 50% Συναίσθημα

  Οι απαντήσεις που δώσατε δείχνουν ότι η λογική και το συναίσθημά σας βρίσκονται σε ισορροπία. 

  Αυτή είναι ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα. Πολύ λιγοι άνθρωποι έχουν σε πραγματική ισορροπία τη λογική και το συναίσθημά τους. Αυτό δείχνει ότι έχετε αρκετή αυτογνωσία και καλλιέργεια, τόσο ψυχική όσο και κοσμική. Είστε ισορροπημένα άτομα των οποίων τα ημισφαίρια συνεργάζονται αρμονικά. 

  Ανάμεσα σε δύο ακραίες καταστάσεις συνήθως επιλέγετε τη μέση οδό. Έχετε το χάριμα να συναισθάνεστε τους άλλους αλλά ταυτόχρονα να αποστασιοποιείστε ώστε να τους βοηθήσετε. Αυτή η ισορροπία πιθανόν δεν εκφράζετε σε κάθε τομέα χωριστά στη ζωή σας. 

  Για παράδειγμα μπορεί στην εργασία να είτε πιο συντηρητικοί ή λογικοί και στις σχέσεις σας πιο συναισθηματικοί ή το αντίστροφο ή ακόμα και να εναλλάσονται κατά περιόδους. Το τελικό αποτέλεσμα της ζωής σας όμως είναι η αρμονία λογικής και συναισθήματος. Θερμά Συγχαρητήρια!

  Μοιραστείτε το
 4. Αποτέλεσμα

  60% Λογική - 40% Συναίσθημα

  Οι απαντήσεις που δώσατε δείχνουν ότι η λογική σας υπερισχύει ελαφρώς του συναισθήματός σας.

  Έχετε υψηλή αντιληπτικότητα και μπορείτε να παραμένετε ήρεμοι σε περιόδους προβλημάτων και συγκρούσεων. Ωστόσο, είστε ευαίσθητοι και επηρεάζεστε από τις ενέργειες των άλλων ανθρώπων, με αποτέλεσμα να τείνετε να αντιδράτε συναισθηματικά σε περιόδους μεγάλης πίεσης.

  Τελικά χρησιμοποιείτε και το δυνατό σας μυαλό αλλά και την ευγενική σας καρδιά για να ξεπεράσετε τα εμπόδια της ζωής αλλά και για να γιορτάσετε τις επιτυχίες της.

  Μοιραστείτε το
 5. Αποτέλεσμα

  60% Συναίσθημα - 40% Λογική

  Οι απαντήσεις που δώσατε δείχνουν ότι το συναίσθημα υπερισχύει ελαφρώς της λογικής σας. 

  Φοράτε την καρδιά σας και δεν φοβάστε να είστε ειλικρινείς. Δεν φοβάστε να δείξετε τις αδυναμίες ή τον ευάλωτο - και εντέλλει ανθρώπινο - εαυτό σας στους άλλους. Δίνεστε με πάθος σε αυτά που πιστεύετε ότι αξίζουν την ενέργειά σας και δεν διστάζετε ακόμα και να θυσιαστείτε για έναν ανώτερο σκοπό. 

  Από την άλλη όμως χρησιμοποιείτε την ισχυρή αναλυτική δύναμη του νου σας πριν αποφασίσετε να δοθείτε κάπου και έτσι περιορίζεται τις πιθανότητες να δοθείτε σε κάτι που είναι λάθος για εσάς. 

  Χρησιμοποιείτε με επιτυχία τη λογική σας σαν άγκυρα στη ζωή σας, η οποία σας προσγειώνει και σας βοηθά να κάνετε προσεκτικά βήματα, χωρίς ωστόσο να ανακόπτει τον αυθορμητιμό σας και την υγιή τάση του ρίσκου.

  Μοιραστείτε το

Τί αισθανθήκατε;

Σύγχυση Σύγχυση
9
Σύγχυση
Απογοήτευση Απογοήτευση
14
Απογοήτευση
Ενθουσιασμό Ενθουσιασμό
40
Ενθουσιασμό
Έκπληξη Έκπληξη
38
Έκπληξη
Αγάπη Αγάπη
27
Αγάπη
Γέλιο Γέλιο
17
Γέλιο
Αμηχανία Αμηχανία
12
Αμηχανία
Θρίαμβο Θρίαμβο
19
Θρίαμβο

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format