Διαγωνισμός φωτογραφίας «Όσα βλέπεις όταν δεν βιάζεσαι»: Ψηφίστε και κερδίστε κορυφαίες συλλογές βιβλίων

13 min


26
79 , 9 shares, 26 points
Διαγωνισμός φωτογραφίας «Όσα βλέπεις όταν δεν βιάζεσαι»: Ψηφίστε και κερδίστε κορυφαίες συλλογές βιβλίων

Η Εναλλακτική Δράση με χαρά ανακοινώνει πως το πρώτο μέρος του 1ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας με τίτλο «Όσα βλέπεις όταν δεν βιάζεσαι», ολοκληρώθηκε.

Η έμπνευση για το συγκεκριμένο project προέρχεται από το ομώνυμο βιβλίο των εκδόσεων Πεδίο το οποίο παρουσιάζει την αλήθεια για τον σύγχρονο κόσμο, με έναν απλό και κατανοητό τρόπο. Διαγωνισμός: Ψηφίστε τη φωτογραφία που σας αρέσει και κερδίστε πλούσια δώρα από τις Εκδόσεις Πεδίο

Το πρώτο μέρος αφορούσε την αποστολή των δικών σας φωτογραφιών σύμφωνα με το θέμα του διαγωνισμού και την ανάδειξη των 5 επικρατέστερων από την κριτική επιτροπή της Εναλλακτικής Δράσης (Στεφανία Βαρούχου – Social Media specialist, Ζαραδούκα Ελπίδα – Καλλιτεχνική Επιμέλεια, Μητρόπουλος Παναγιώτης – Αρχισυντάκτης της Εναλλακτικής Δράσης, Μωυσής Σεργιάννης – Project Manager). Οι 5 νικητές κερδίζουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Όσα μπορείς να δεις μόνο όταν δεν βιάζεσαι" από τις Εκδόσεις Πεδίο.

Οι 5 νικητές είναι:

1. Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος

2. Αλεξάνδρα Κελέκου

3. Νάντια Μυστακίδου

4. Ολίνα Αγραφιώτη

5. Στέφανος Χρόνης

Η επιλογή των φωτογραφιών ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη, αφού η τελική διαλογή έγινε ανάμεσα σε περισσότερες από 500 συμμετοχές και θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους, μέσα από την καρδιά μας, για την πολύ μεγάλη συμμετοχή. Όλες οι φωτογραφίες ήταν υπέροχες και η καθεμία είχε τη δική της ομορφιά και ιστορία. Παρόλα αυτά, έπρεπε να επιλεχθούν οι 5 νικητές και αυτό έγινε με γνώμονα το πόσο σχετικές ήταν με το θέμα του διαγωνισμού.

Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού

Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού αφορά τους αναγνώστες και τη δική τους συμμετοχή στην κλήρωση για 5 καταπληκτικές σειρές βιβλίων των εκδόσεων Πεδίο.

Για να πάρετε μέρος στην κλήρωση, θα πρέπει να ψηφίσετε ποια φωτογραφία από τις 30 επικρατέστερες (έτσι όπως έχουν αναρτηθεί παρακάτω με τυχαία σειρά) σας αρέσει περισσότερο και να σχολιάσετε στο τέλος του άρθρου ή κάτω από τη φωτογραφία της επιλογής σας.

Ο διαγωνισμός ισχύει από σήμερα 15 Μαΐου 2019 και θα διαρκέσει έως τις 30 Μαΐου, όπου και θα ανακοινωθούν οι νικητές στο παρόν άρθρο. Οι νικητές θα ενημερωθούν επίσης και με προσωπικό mail.

Οι Εκδόσεις Πεδίο προσφέρουν στους νικητές:

Οι νικητές θα είναι 5 και θα κερδίσουν μία σειρά βιβλίων των εκδόσεων Πεδίο από τις ακόλουθες:

1. Νίκησε (6 βιβλία)

Διαγωνισμός: Ψηφίστε τη φωτογραφία που σας αρέσει και κερδίστε πλούσια δώρα από τις Εκδόσεις ΠεδίοΔιαγωνισμός: Ψηφίστε τη φωτογραφία που σας αρέσει και κερδίστε πλούσια δώρα από τις Εκδόσεις ΠεδίοΔιαγωνισμός: Ψηφίστε τη φωτογραφία που σας αρέσει και κερδίστε πλούσια δώρα από τις Εκδόσεις ΠεδίοΔιαγωνισμός: Ψηφίστε τη φωτογραφία που σας αρέσει και κερδίστε πλούσια δώρα από τις Εκδόσεις ΠεδίοΔιαγωνισμός: Ψηφίστε τη φωτογραφία που σας αρέσει και κερδίστε πλούσια δώρα από τις Εκδόσεις ΠεδίοΔιαγωνισμός: Ψηφίστε τη φωτογραφία που σας αρέσει και κερδίστε πλούσια δώρα από τις Εκδόσεις Πεδίο

Δείτε τη σειρά εδώ

Οι οδηγοί δράσης «Νίκησε…» απευθύνονται σε όλους εσάς που βρίσκεστε αντιμέτωποι με νέα και ασυνήθιστα προβλήματα, χαρακτηριστικά της σύγχρονης εποχής μας. 

Προτείνουν απόλυτα δοκιμασμένες μεθόδους, βασισμένες στο βίωµα, στην πραγµατικότητα και στην αντιµετώπιση της καθηµερινότητας: έχουν τη γεύση, το άρωµα και τη δύναµη της εµπειρίας. Αυτό είναι που τους κάνει πολύτιµους και αναγκαίους όχι µόνο για τον εαυτό µας αλλά και για όλο τον κόσµο.

2. Νοημοσύνη (4 βιβλία: Η Συναισθηματική Νοημοσύνη, Η Οικολογική Νοημοσύνη, Η Κοινωνική Νοημοσύνη, Η συναισθηματική νοημοσύνη στο χώρο της εργασίας) Διαγωνισμός φωτογραφίας: «Όσα βλέπεις όταν δεν βιάζεσαι». Λάβε μέρος και κέρδισε πολύτιμα δώρα

Δείτε τη σειρά εδώ

Τι είναι το IQ; Η μοίρα μας; Δεν είναι πάντως αυτό που συνήθως φανταζόμαστε. Αντίθετα, οι αντιλήψεις μας για την ανθρώπινη νοημοσύνη είναι αρκετά περιορισμένες, επειδή αγνοούν ένα καίριο πεδίο ικανοτήτων που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή.

3. Το Μυστικό (5 βιβλία)

Διαγωνισμός φωτογραφίας: «Όσα βλέπεις όταν δεν βιάζεσαι». Λάβε μέρος και κέρδισε πολύτιμα δώρα

Διαγωνισμός φωτογραφίας: «Όσα βλέπεις όταν δεν βιάζεσαι». Λάβε μέρος και κέρδισε πολύτιμα δώρα

Διαγωνισμός φωτογραφίας: «Όσα βλέπεις όταν δεν βιάζεσαι». Λάβε μέρος και κέρδισε πολύτιμα δώρα

Δείτε τη σειρά εδώ

Το Μυστικό κληροδοτήθηκε διά μέσου των αιώνων, και ήταν πολλοί εκείνοι που το πόθησαν, το επιβουλεύτηκαν, το έκλεψαν και το αγόρασαν καταβάλλοντας τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό το προαιώνιο Μυστικό έγινε κατανοητό από μεγάλες ιστορικές μορφές, όπως ήταν ο Πλάτωνας, ο Γαλιλαίος, ο Μπετόβεν, ο Έντισον, ο Κάρνεγκι, ο Αϊνστάιν, καθώς και από πολλούς σημαντικούς εφευρέτες, θεολόγους, επιστήμονες και σπουδαίους στοχαστές. Τώρα το Μυστικό αποκαλύπτεται στον κόσμο.

4. Οι Ατρόμητοι (4 βιβλία)

Διαγωνισμός: Ψηφίστε τη φωτογραφία που σας αρέσει και κερδίστε πλούσια δώρα από τις Εκδόσεις ΠεδίοΔιαγωνισμός: Ψηφίστε τη φωτογραφία που σας αρέσει και κερδίστε πλούσια δώρα από τις Εκδόσεις ΠεδίοΔιαγωνισμός: Ψηφίστε τη φωτογραφία που σας αρέσει και κερδίστε πλούσια δώρα από τις Εκδόσεις Πεδίο Διαγωνισμός: Ψηφίστε τη φωτογραφία που σας αρέσει και κερδίστε πλούσια δώρα από τις Εκδόσεις Πεδίο

Δείτε τη σειρά εδώ

Οι ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ είναι η Αλέξια, ο Τάσι και ο σκύλος τους ο Ρόκι. Δεν το ξέρουν ακόμη, αλλά σύντομα θα ανακαλύψουν πώς να κάνουν μαγικά με τα συναισθήματά τους. Με τη συντροφιά του πανέξυπνου και έμπειρου εκπαιδευτή συναισθημάτων, του γλάρου Φλορεστάν, αντιμετωπίζουν κάθε βράδυ συναρπαστικές και διασκεδαστικές προκλήσεις.Μέσα από τις περιπέτειές τους, μαθαίνουμε με ευχάριστο τρόπο πώς να ρυθμίζουμε τα συναισθήματά μας, δηλαδή να τα αναγνωρίζουμε, να τα τιθασεύουμε ή να τα αλλάζουμε.

5. Μη βασανίζεστε (4 βιβλία)

Διαγωνισμός: Ψηφίστε τη φωτογραφία που σας αρέσει και κερδίστε πλούσια δώρα από τις Εκδόσεις ΠεδίοΔιαγωνισμός: Ψηφίστε τη φωτογραφία που σας αρέσει και κερδίστε πλούσια δώρα από τις Εκδόσεις ΠεδίοΔιαγωνισμός: Ψηφίστε τη φωτογραφία που σας αρέσει και κερδίστε πλούσια δώρα από τις Εκδόσεις ΠεδίοΔιαγωνισμός: Ψηφίστε τη φωτογραφία που σας αρέσει και κερδίστε πλούσια δώρα από τις Εκδόσεις Πεδίο

Δείτε τη σειρά εδώ

Μήπως η ζωή σας είναι γεµάτη στρες; Φυσικά και είναι. «Χωρίς αµφιβολία, πολλοί από εµάς έχουµε κατακτήσει τη νευρωτική τέχνη τού να περνούµε το µεγαλύτερο µέρος της ζωής µας ανησυχώντας για τα πάντα». Είναι όµως δυνατόν να µην αφήσουµε τα µικροπράγµατα να µας τρελάνουν; Όπως λέει και ο συγγραφέας: «Το ότι δεν θα “βασανίζεστε για µικροπράγµατα” δεν σηµαίνει ότι η ζωή σας θα γίνει τέλεια· σηµαίνει ότι θα µάθετε να αποδέχεστε όσα η ζωή σάς φέρνει, προβάλλοντας µικρότερη αντίσταση (…) 

Η κλήρωση ολοκληρώθηκε. Οι νικητές είναι:

 1. Interactive

  η πλειοψηφία των φωτογραφιών είναι απλώς μαγεία, παρόλα αυτά η συγκεκριμένη άγγιξε την ψυχή μου γιατί μου υπενθύμισε πόσο εύκολα προσπερνάμε την αθωότητα όταν βιαζόμαστε!

 2. Interactive

 3. Interactive

 4. Interactive

 5. Interactive

 6. Interactive

 7. Interactive

 8. Interactive

  υπέροχη φώτο! με κάνει να σκέφτομαι πόσο πολύ μετράει η οπτική με την οποία βλέπεις τον κόσμο γύρω σου!

 9. Interactive

 10. Interactive

 11. Interactive

 12. Interactive

 13. Interactive

 14. Interactive

 15. Interactive

  Πολύ όμορφη η ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο φωτισμός καθώς και η γεωμετρία της φωτογραφίας!

 16. Interactive

 17. Interactive

 18. Interactive

  Η καλύτερη φωτογραφία … Μπράβο Ιωάννα εκτός από το όμορφο νησί που είναι οι Σπέτσες η οποία τραβήχτηκε , δίνει και ένα υπέροχο μύνημα … Τέλεια

 19. Interactive

 20. Interactive

 21. Interactive

 22. Interactive

 23. Interactive

 24. Interactive

 25. Interactive

 26. Interactive

 27. Interactive

 28. Interactive

 29. Interactive

 30. Interactive


Τί αισθανθήκατε;

Σύγχυση Σύγχυση
0
Σύγχυση
Απογοήτευση Απογοήτευση
8
Απογοήτευση
Ενθουσιασμό Ενθουσιασμό
54
Ενθουσιασμό
Έκπληξη Έκπληξη
12
Έκπληξη
Αγάπη Αγάπη
68
Αγάπη
Γέλιο Γέλιο
4
Γέλιο
Αμηχανία Αμηχανία
2
Αμηχανία
Θρίαμβο Θρίαμβο
16
Θρίαμβο

79 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

 1. Είναι όλες οι φωτογραφίες εξαιρετικές αλλά η 12 μου άρεσε περισσότερο απ’ όλες. Συγχαρητήρια!

 2. Καταπληκτική δουλειά!
  Μπράβο σε όλους!
  Περισσότερο με άγγιξε η φωτογραφία με το νούμερο 9 της Χαράς Βαγδατζόγλου.
  Ευχαριστούμε πολύ.

 3. Υπέροχες. Η πρώτη όμως με άγγιξε πολύ!!! Συγχαρητήρια για τον διαγωνισμό!!! Πολύ ωραία η ιδέα να βασιστεί πάνω σε βιβλίο που έχει αυτό τον τίτλο.

 4. Πολύ ωραίες φωτογραφίες. Η πρώτη με ενθουσίασε ! Συγχαρητήρια για τον διαγωνισμό!

 5. Απίστευτη στιγμή στο Φλοισβο, όταν ο νότιας σηκώνει τα κύματα έως επάνω, ψηλά…

 6. Τι ομορφο που καποιοι συγκινουμαστε ακομη απο….τρυφερες λεπτομερειες που μας γεμιζουν ομορφια και χαρα.!!!

 7. Όμορφες φωτογραφίες αλλά πιο πολύ μου άρεσαν και με άγγιξαν οι 3 και 5 !!!

 8. Πόση δύναμη και πόση μαγεία κρύβει μια φωτογραφία? Για να πετύχει κάποιος μια όμορφη λήψη πρέπει να διακατέχεται από υψηλή συναισθηματική και κοινωνική νοημοσύνη για να γίνει στη συνέχεια ένας ατρόμητος εξερευνητής του περιβάλλοντός του. Πολλοί από τους ανθρώπους γύρω μας δεν έχουν αυτή την αίσθηση της φωτογραφικής αποτύπωσης των όσων συμβαίνουν γύρω τους, διότι πολύ απλά είναι κολλημένοι σε έναν υπολογιστή ή βασανίζονται από μικροπράγματα της καθημερινότητάς τους.
  Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, όμως εγώ ξεχώρισα το Νο 16, του Στεφάνου Χρόνη.
  Καλή επιτυχία σε όλους.

 9. Εξαιρετικές οι περισσότερες αλλά μου έκανε μεγαλη εντύπωση μεταξυ άλλων η 25η του κ. Παναγιώτη Σταμκόπουλου !

 10. Μπράβο σε όλους και καλή επιτυχία!! Με κάποιες φωτογραφίες πραγματικά “ταξίδεψα”!

 11. Υπέροχες όλες αλλά αγαπημένη μου είναι η 17.Υπέροχα χρώματα και μου άρεσε πολύ αυτή η αίσθηση της νοσταλγίας-μελαγχολίας που αποπνέει.Συγχαρητήρια σε όλους τους διαγωνιζόμενους.

 12. Ολες ηταν πολυ ομορφες αλλα επιλεγω την φωτογραφια που εχει αριθμο 28 της Σταματιας Παπαβασιλειου,γιατι εκτος της ηρεμιας που αποπνεει λογω της απλης ειικονας,μου διεγειρει αναμνησεις των παιδικων μου χρονων. Στη βεραντα του πατρικου μου σπιτιου στο νησι ειχαμε αυτο το φυτο που το ονομαζαμε”σκυλακια”,γιατι το ανθος του οπως το κρατουσα με τα δαχτυλα μου εμοιαζε με σκυλακι που ανοιγοκλεινε το στομα του και επαιζα συχνα με τις φιλες μου αυτο το παιχνιδι.

 13. Πόση δύναμη και πόση μαγεία κρύβει μια φωτογραφία? Για να πετύχει κάποιος μια όμορφη λήψη πρέπει να διακατέχεται από υψηλή συναισθηματική και κοινωνική νοημοσύνη για να γίνει στη συνέχεια ένας ατρόμητος εξερευνητής του περιβάλλοντός του. Πολλοί από τους ανθρώπους γύρω μας δεν έχουν αυτή την αίσθηση της φωτογραφικής αποτύπωσης των όσων συμβαίνουν γύρω τους, διότι πολύ απλά είναι κολλημένοι σε έναν υπολογιστή ή βασανίζονται από μικροπράγματα της καθημερινότητάς τους.
  Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, όμως εγώ ξεχώρισα το Νο 13, του Στεφάνου Χρόνη.
  Καλή επιτυχία σε όλους.

 14. Ωραίες συμμετοχές! Η 1 αναδεικνύεται από την παιδική εκφραστικότητα, την χειρονομία, των κύκλο απο τα πουλιά, τη γωνία λήψης που βοηθάει και το κάδρο δένουν αρμονικά!

 15. Πολύ ωραία ιδέα για το θέμα του διαγωνισμού. Και ακόμα πιο ωραίες οι στιγμές που συγκράτησαν οι διαγωνιζόμενοι καταφέρνοντας να μην παρασυρθούν από τυχόν βιασύνη, και να δουν αντί να κοιτούν

 16. 0ι φωτογραφιες 11,12,29&30 μ’ αρέσουν περισσότερο και θεωρώ οτι πλησιάζουν περισσότερο στο θέμα

 17. Συγχαρητήρια, όλες οι φωτογραφίες έχουν κάτι να διηγηθούν! Πολύ όμορφη και δημιουργική ιδέα αυτός ο διαγωνισμός!!

 18. Είναι όλες υπέροχες!
  Η πρώτη με ενθουσίασε και με συγκίνησε , γι’αυτό την ψήφισα.
  Καλή επιτυχία σε όλους!!!
  Γι’αυτό

 19. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετέχουν στον εν λόγω διαγωνισμό. Όλες οι φωτογραφίες υπέροχες. Ψήφισα τη φωτογραφία με τον αριθμό 17 της Αφρ. Λαφτσίδου. Ιδιαιτέρως ατμοσφαιρική κατά την κρίση μου…

 20. Η ομορφιά βρίσκεται στην κάθε μέρα, στα χαμόγελα των ανθρώπων, στα χάδια των ζώων, στα χρώματα της φύσης βρίσκεται ακόμα κ σε μια φωτογραφία που απεικονίζει μια ξεχωριστή στιγμή.

 21. Το νούμερο 3 αλλά όλες ξεχωριστές κ υπέροχες γιατί η ομορφιά βρίσκεται στην κάθε μέρα, στα χαμόγελα των ανθρώπων, στα χάδια των ζώων, στα χρώματα της φύσης βρίσκεται ακόμα κ σε μια φωτογραφία που απεικονίζει μια ξεχωριστή στιγμή.

 22. Όλες οι δημοσιευμένες φωτογραφίες είναι εξαιρετικές και κάθε μια ξωριστά αποτυπώνει ποικίλα ζητήματα. Εκτός των άλλων δίνεται η δυνατότητα να εκφραστεί το βαθύτερο μήνυμα του εκάστοτε φωτογράφου και να επικοινωνήσει με το ευρύ κοινό για θέματα που ταλανίζουν τη σύγχρονη κοινωνία. Ο γοργός ρυθμός ζωής απαγιστρώνει τον άνθρωπο από την ουσία των πραγμάτων και αρκετές φορές κοιτάει χωρίς να βλέπει,ακούει χωρίς να καταλαβαίνει…. Ζητούμενο είναι να απολαμβάνουμε όλα τα μικρά πράγματα στη ζωή, χαμηλώνοντας τους τόνους ,χωρίς βιασύνη,γιατί τα μικρά πραγματα είναι τα μεγάλα στη ζωή.

 23. Πολύ όμορφες και ιδιαίτερες όλες τους!! Ματιες στο σήμερα στο χρόνο που τρέχει Συγχαρητήρια!!

 24. Η φωτογραφία της Άννας Μετόχη με εντυπωσίασε. Ο λόγος είναι πολλαπλός… Παρά του ότι είναι απλούστατη, έχει ωραίο φως, καθαρότητα και φυσικά ανταποκρίνεται επακριβώς στο θέμα του διαγωνισμού. Επιπλέον, είναι άξιο λόγου το γεγονός ότι είναι κοντινή, με λεπτομέρεια στο κάδρο, και φυσικά… κατάφερε να μην ξυπνήσει το γατάκι! Συγχαρητήρια!!!

 25. Η φωτογραφια της Κυριας Αλεξανδρας Κελεκου ειναι πραγματικα υπεροχη. Δεν ξερω πως αλλα με τον εναν η τον αλλο τροπο που δημιουργει υπεροχα συναισθηματα. Αυτο το χαμογελο του μικρου παιδιου, αυτη η αθωοτητα στο βλεμμα του ειναι απιστευτη και εξισου θεραπευτηκη ανα θα μπορουσα να πω, με μια ταυτοχρονη δοση αγαλιασης. Κοιταζοντας τη χαρα του παιδιου σκεφτεσαι ποσο ομορφος και ειρηνικος ειναι ο κοσμος μεσα απο τα ματια ενος παιδιου, σκεφτεσαι ποσο ροδινα και αθωα φανταζουν ολα στο μυαλο και στην ψυχη αυτου του παιδιου. Πραγματικα μπαινεις στη διαδικασια να αναλογιστεις πως η φθορα και η σαθροτητα της σημερινης κοινωνιας θα ηταν μηδενικη εαν ολοι εμεις βλεπαμε τον κοσμο οπως τα παιδια, εαν βλεπαμε τα πραγματα με τα δικα τους ματια!!!! Χιλια μπραβοο!!!!

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format